aktuellt

Uppdaterad 2020-09-04


Just nu arbetar jag som Second Assistant Director (SAD) vid inspelningarna av långfilmen Magisterlekarna i regi av Ylva Forner. Filmen produceras av Northern Fable med stöd av Svenska Filminstitutet och Sveriges Television. Premiär under 2021.


Fram till corona-restriktionerna spelade jag Babblarna - Andra musikalen: Bibbel Babbel Bubbel på turné i hela landet. Föreställningen hade premiär den 16 februari 2019.


Och jag jobbade vid Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, dels som swing för diverse roller i Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta, dels som regissör för Emil i Lönneberga.


Jag syns som Peter i komediserien Parterapi med Christine Meltzer på Kanal 5 och dplay.se


Jag har också arbetat med Dröse & Norberg och i februari 2020 medverkade som härold och Konrad i Snövit - The Musical på Birka Cruises.


Under vintern 2020 belönades min kortfilm Bilder av Leo med publikpris för bästa skådespelarprestationer och bästa filmfoto vid LGBT Toronto Film Festival. Den fick också ett jurypris för bästa regi vid Sveriges kortfilmfestival.

Bilder av Leo hade världspremiär den 31 mars 2019 vid Wicked Queer: The Boston LGBT Film Festival. Filmen gjordes under hösten 2018 då jag studerade kursen Filmskådespeleri 2 vid Stockholms Dramatiska Högskola. Den har visats vid filmfestivaler i bland annat Belgien, Kanada och Shanghai.

Copyright © 2020 Eric Rusch

SiteLock